Hoe maak je een pijl en boog

Wil jij het gevoel hebben een echte Robin Hood te zijn of gewoon de belevenis ervaren van een authentieke pijl en boog? Lees dan verder voor het antwoord op de vraag; hoe maak je een pijl en boog?

In het kort

Je kunt een kruisboog maken door een lang stuk hout te nemen dat dezelfde lengte heeft als jijzelf. Tevens heb je een aantal kortere stukken hout nodig die je gebruikt als de pijlen. Ook moet je een stuk touw gebruiken om de boog mee te spannen. Aan beide kanten van de boog maak je een inkerving.

Hier maak je later het touw aan vast

Daarnaast snij je de uiteinden dunner, gezien deze flexibel moeten zijn. Maak ook een rechte inkerving aan een kant van de pijlen. Daar moet dalijk het touw geplaatst worden. Span het touw vast aan de inkervingen van je boog op een dergelijke manier dat deze buigt. Je bent nu klaar om je krijsboog te gebruiken. De vraag; Hoe maak je een pijl en boog? kan natuurlijk ook uitgebreider beantwoord worden. Voor meer informatie kun je online kijken en de instructies volgen. Maak wel geen echt wapen, uiteindelijke is dit bedoeld voor het plezier